Brytning av kryptovalutor har under det senaste året varit ett omdiskuterat ämne inom grafikkortsvärlden, där bland annat Nvidias VD Jen-Hsun Huang sagt att företaget sett ett stort intresse för detta och att trenden ser ut att hålla i sig framöver. Både AMD och Nvidia har även lanserat speciella grafikkortsmodeller för ändamålet.

Nu rapporterar Digitimes att många stora grafikkortstillverkare också börjat ta trenden mer på allvar, efter att tidigare varit skeptiskt inställda. Bland annat Asus, MSI och Gigabyte har ökat sin försäljning av såväl AMD- som Nvidia-baserade grafikkort på grund av det ökade intresset för brytning av kryptovalutor.

Detta har även lett till ökade intäkter från tillverkarna, där bland annat Sapphire gått från förlust till vinst under årets andra kvartal på grund av detta. För Gigabytes del har detta inneburit att företagets vinst från grafikkortsförsäljningen överstigit densamma för moderkortsförsäljningen, något som enligt Digitimes inte hänt tidigare.

Asus är det företaget som varit bland de sista att hoppa på trenden och de förutspår att denna kommer hålla i sig under resten av året. De planerar därför att öka sin närvaro inom området under det kommande kvartalet.