Den senaste versionen av Microsofts operativsystem Windows sägs bli den sista som släpps separat. Företaget planerar istället att kontinuerligt uppdatera denna regelbundet med ny funktionalitet, något som senast gjordes i och med Creators Update.

Nu lanserar Microsoft nästa stora uppdatering för Windows 10, med namnet Fall Creators Update. Denna kommer med en rad nyheter, där en av de stora är ett uppdaterat gränssnitt som Microsoft kallar för Fluent Design. Detta är uppföljaren till det tidigare Metro-gränssnittet och tanken är att det ska användas över samtliga plattformar för att ge en enhetlig upplevelse oavsett vilken enhet som används.

Utöver detta introduceras även stöd för bolagets VR-plattform Mixed Reality. Ett flertal tillverkare har sedan tidigare visat nya enheter för denna, däribland Asus, Samsung och Dell. Dessa väntas kosta runt 4 000 kronor och inkluderar även Microsofts rörelsekontroller.

Den nya uppdateringen förbättrar också det Game Mode-läge som introduceras i och med Creators Update, där detta uppges kunna utnyttja datorns resurser mer effektivt för att ge en bättre upplevelse i spel. Windows 10 Fall Creators Update finns tillgänglig nu som en gratis uppdatering och rullas ut till användare världen över under de kommande dagarna.