Under CES 2017 visade ett flertal tillverkare VR-headset avsedda för Microsofts dåvarande koncept Windows Holographic. Satsningen döptes senare om till Microsoft Mixed Reality, där stöd för bland annat Steam VR tillkommer.

Dell är inte sena på tåget, och visar nu den färdigställda versionen av företagets VR-headset Visor som visades i prototypform på CES tidigare i år. Det handlar om en vit och svart enhet utrustad med två separata LCD-skärmar, där vardera specificeras till en uppdateringsfrekvens om 90 Hz. Sett till upplösning erbjuds 1 440 × 1 440 pixlar per panel, för en total upplösning om 2 880 × 1 440 pixlar.

För att driva enheten kopplas den in via HDMI och USB till en lämplig PC med Windows. VR-headsetet kräver inga yttre sensorer i stil med laserfyrarna som HTC Vive positioneras med. Istället är sensorerna belägna på headsetet, varpå användare på förhand får skissa upp det tillåtna spelområdet.

Komfortmässigt utrustas enheten med ett justerbart huvudband, och tillverkaren uppger att glasögon inte utgör något problem. Nämnvärt är även att skärmarna går att "fälla upp", så att användaren kan återgå till en vy av verkligheten utan att ta av sig headsetet.

Dell meddelar att priset landar på 349 USD, motsvarande 3 470 kronor inklusive moms. Handkontroller ingår inte, men enheten är kompatibel med Microsofts nya Mixed Reality Controllers. Dessa kostar 99 USD, vilket motsvarar 985 kronor inklusive moms. Dell Visor uppges bli tillgängligt för köp i mitten av oktober.