Tidigare under året lanserade Cooler Master sitt nya datorchassi Cosmos C700P, vilket var en av många nya produkter som visades på 2017 års upplaga av Computex. Förutom Cosmos demonstrerade även företaget ett nytt chassi inspirerat av den tidigare HAF-serien, med namnet Mastercase H500P.

Nu lanseras chassit och precis som för tidigare modeller i HAF-serien ligger fokus på högt luftflöde med stora möjligheter till kylning. I framkant sitter två stycken 200 mm-fläktar som precis som övriga är utrustade med RGB-belysning. Utöver dessa sitter även en 140 mm-fläkt i bakkant och det finns ytterligare plats för två 200 mm-fläktar alternativt en 360 mm-radiator i toppen.

Chassit mäter in på 544 × 242 × 542 mm (L×B×H) och har stöd för moderkort i formfaktorn E-ATX. Den vänstra sidan täcks av en fönsterpanel av härdat glas och Cooler Master meddelade under Computex att utseendet tagits fram i samarbete med en fokusgrupp som fått ge feedback under utvecklingen.

Cooler Master Mastercase H500P finns tillgängligt från och med den 10 oktober och kostar 150 euro, vilket väntas motsvara cirka 1 600 kronor hos svenska återförsäljare.