Under årets Computex-mässa visade den taiwanesiska tillverkaren Cooler Master ett flertal nya produkter, däribland nya datorchassin. En av de modeller som visades var Cosmos C700P, vilket var en av två nya modeller i Cosmos-serien.

Nu lanseras modellen och det handlar om en datorlåda bestyckad med två handtag i borstad aluminium samt en heltäckande sidopanel i härdat glas. Precis som modeller i Cooler Masters Mastercase-serie har Cosmos C700P en modulär design, där exempelvis facket för moderkortet både kan roteras och flyttas.

I anslutningsväg finns en USB 3.1 Gen 2 (Type-C), fyra USB 3.0, en in-/utgång för ljud samt knappar för att styra fläktarna och den inbyggda RGB-belysningen. Då chassit är av det större slaget och med en storlek på 639 × 306 × 651 mm (L × B × H) finns mycket plats för kylning.

Totalt kan nio fläktar monteras, med tre i den främre delen, en i den bakre, tre i toppen och två i botten. Chassit kan även bestyckas med vattenkylning, med plats för en 420 mm-radiator i fronten, en 360 mm i toppen, en 240 mm i botten samt en 140 mm i den bakre delen.

Cooler Master Cosmos C700P lanseras den 28 september i färgerna svart och silver till ett pris på 300 euro, motsvarande cirka 2 900 kronor. Priset hos svenska återförsäljare är ännu inte känt.