Cooler Master slopade nästintill hela sitt sortimentet för några år sedan och började om på ny kula i och med Master-konceptet, vilket även innebar helt nya chassilådor. För Computex 2017 tar dock företaget ett kliv tillbaka med namnschemat och återinför varumärket HAF (High Air Flow).

Den nya modellen går under namnet Cooler Master Mastercase H500P, vilken kommer marknadsföras under varumärket HAF när det är dags för skarp lansering. Fronten av chassit huserar två massiva 200 mm-fläktar bakom ett fönster av akrylplast, vilken även finnes på toppen av lådan.

Chassits vänstra sida är utrustat med härdat glas som fästes med en enstaka skruv vid toppen av skivan. Motsatta sida av chassilådan täcks av en traditionell plåtpanel. Enligt Cooler Master har chassits utformats tillsammans med en fokusgrupp, vilka fått komma med feedback gällande lådans utseende och design.

Internt handlar det om ett öppen konstruktion med mycket plats för fläktar eller eventuell vattenkylning, med en täckplåt som separerar nätaggregatet från resterande komponenter. Cooler Master skickar även med en riser-brygga med monteringsanordning i paket för dem som vill visa upp sitt grafikkort.

På baksidan har bolaget implementerat ett antal täcklådor för möjligheten att gömma kablar och på så sätt få en ren och fin kabeldragning. Även en täckpanel för baksidan av moderkortssockeln följer med chassit, vilken är för estetiska skäl enligt Cooler Master.

► Läs alla artiklar från #computex-2017

Cooler Master Mastercase H500P väntas nå butiker någon gång under oktober månad, med ett rekommenderat pris på motsvarande 1 600 kronor inklusive moms.