I samband med att Microsoft släpper nästa stora uppdatering för Windows 10, Fall Creators Update, introducerar även företaget vad de kallar för Mixed Reality. Detta är Microsofts plattform för virtuell verklighet, för vilken bland annat Dell, Asus och HP gör egna VR-headset.

Nu ansluter sig även Samsung till skaran, med sitt VR-headset med namnet Odyssey. Modellen är bestyckad med två stycken AMOLED-paneler med en upplösning på 1 400 × 1 600 pixlar, vilket är högre än samtliga övriga modellers upplösning på 1 400 × 1400 pixlar. Odyssey har också ett något större synfält (eng. field of view) på 110 grader, jämfört med 95 för modeller från andra tillverkare.

De olika modellerna är först och främst framtagna för Microsofts Mixed Reality-plattform, men bolaget meddelade tidigare under året att de även får stöd för SteamVR.

Windows 10 Fall Creators Update släpps den 17 oktober tillsammans med ett flertal Mixed Reality-headset. Samsung Odyssey lanseras den 6 november till ett pris på 499 USD, motsvarande cirka 5 000 kronor. I priset ingår även två stycken rörelsekontroller.