Efter att under en längre tid gått under namnet Project Scorpio avtäckte Microsoft sin nya spelkonsol på årets E3-mässa. Denna får namnet Xbox One X och blir företagets motsvarighet till Playstation 4 Pro, med kraftfullare komponenter och möjlighet att spela i upplösningen 4K UHD.

Innan det officiella avtäckandet presenterades en hel del teknisk information om spelkonsolen via Digital Foundry. Nu publicerar de ytterligare information, denna gång i form av prestandatester där den nya spelkonsolen jämförs med den mindre kraftfulla Xbox One.

Siffrorna kommer enligt Digital Foundry från diverse utvecklare och har bekräftats av andra källor. Totalt har nio stycken speltitlar testats, med både lanserade och icke-lanserade titlar i genrer såsom racingspel, förstapersonsskjutare och strategi.

Graferna visar prestandaförbättring i procent för de olika speltitlarna och visar bland annat att de flesta spel som skalas upp till 4K-upplösning presterar bättre på Xbox One X, förutom enstaka som normalt körs i upplösningen 1 280 x 720 pixlar. I vissa fall handlar det om en dubblering när spel körs i bakåtkompatibelt läge på Xbox One X.

Digital Foundry understryker dock att prestandatesterna endast gäller för Xbox One X grafikdel och inte tar processor och minne i åtanke. Microsoft Xbox One X lanseras världen över den 7 november med ett rekommenderat pris på 499 euro, vilket väntas motsvara cirka 5 000 kronor.