Bland Android-baserade mobiltelefoner finns ett brett utbud, men några enheter som sticker ut är Googles egna Nexus-enheter. Sedan en tid tillbaka har det dock cirkulerat uppgifter om att varumärket slopas till förmån för Pixel, någonting som väntas bli officiellt om drygt två veckor då Google bekräftar att ett evenemang ska hållas den 4 oktober.

Det talas om två nya mobiltelefoner, en mindre vid namn Pixel och en större som ska heta Pixel XL. Den första väntas få en skärm på 5 tum medan den andra ska mäta in på 5,5 tum. Telefonerna ska enligt tidigare rapporter tillverkas av HTC, dock bli utan företagets logotyp.

Ännu finns inga bekräftade uppgifter om telefonerna, men det talas om att den mindre får en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar, 4 GB primärminne samt en Qualcomm Snapdragon 821-processor. Den kommer i två utföranden, en med 32 GB och en med 128 GB lagring, där den mindre modellen börjar på 650 dollar, motsvarande strax under 7 000 kronor inklusive moms.

Den större varianten Google Pixel XL får till stor del identiska specifikationer och den största skillnaden, utöver skärmstorleken, är att upplösningen kliver upp till 2 560 x 1 440 pixlar. Till detta hör ett batteri på 3 450 milliamperetimmar, upp från 2 770 milliamperetimmar för Pixel.

Förutom telefoner ryktas det även om att Google kommer visa upp Daydream VR, företagets VR-plattform liknande Samsungs Gear VR och en Chromecast med stöd för uppspelning av innehåll i 4K-upplösning. Evenemanget går av stapeln den 4 oktober, 18:00 svensk tid och går att följa via Googles egna Youtube-kanal.