#spectre

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

7

Intel senarelägger uppdateringar för nya säkerhetshål

På grund av problem tvingas Intel skjuta på utrullningen av uppdateringar för säkerhetshålen Spectre NG, där de första ska släppa senare under månaden.

41

Ytterligare säkerhetshål upptäckta i Intels processorer

Åtta nya säkerhetshål har upptäckts i Intels processorer. Dessa kallas för Spectre New Generation och drabbar främst företag som hyr ut moln- och lagringstjänster.

31

AMD släpper uppdatering för säkerhetshålet Spectre

AMD har nu färdigställt nya uppdateringar för sina processorer, vilka ska mildra effekterna av säkerhetshålen Spectre variant 1 och variant 2.

35

Intel slutar utveckla Spectre-uppdateringar för äldre processorer

Intel meddelar nu att de överger sina planer på att släppa Spectre-uppdateringar för flera äldre modeller, däribland Core 2 Duo och äldre fyrkärniga processorer.

20

Intel introducerar åtgärder mot Spectre och Meltdown på hårdvarunivå under 2018

Intel bekräftar nu att processorer med inbyggda åtgärder mot Spectre och Meltdown introduceras under 2018, och Xeon-processorer i Cascade Lake-familjen blir först ut med dessa.

21

Intels Spectre-uppdateringar blir tillgängliga via Microsoft Update Catalog

För att göra det lättare för användare att ta del av nya mikrokodsuppdateringar gör nu Microsoft dessa tlllgängliga via Update Catalog. Först ut är uppdateringar för Skylake-processorer.

17

Intel släpper ny Spectre-uppdatering för Haswell och Broadwell

Intel har nu färdigställt nya mikrokodsuppdateringar för Broadwell- och Haswell-processorer, och de har börjat skickas ut till tillverkare.

26

Intel släpper Spectre-uppdatering för Skylake, Kaby Lake och Coffee Lake

Intel släpper nu mikrokodsuppdateringar för en rad processorer ur Kaby Lake-, Skylake- och Coffee Lake-familjen. De väntas bli tillgängliga inom kort via nya BIOS/UEFI.

58

Forskare upptäcker nya sätt att utnyttja Spectre och Meltdown

Forskare från Princeton University och Nvidia har nu upptäckt nya sätt att utnyttja Spectre och Meltdown, vilka kan användas för att få tag i information såsom lösenord.

19

Intel Skylake får uppdatering för Spectre

Intel meddelar nu att en ny uppdatering är på gång för företagets Skylake-processorer, vilken ska skydda dessa mot säkerhetshålet Spectre.

14

Microsoft släpper säkerhetsuppdatering för äldre AMD-processorer

Microsoft släpper nu en ny uppdatering för Windows, vilken åtgärdar de problem som uppmärksammats med äldre Athlon-processorer från AMD.

43

Spectre och Meltdown börjar utnyttjas i attacker på webben

Enligt antivirusföretaget AV-Test har det nu börjat dyka upp malware som utnyttjar Spectre och Meltdown, och det har skett en stor ökning på kort tid.

32

AMD "Zen 2" på 7 nanometer får inbyggda åtgärder för Spectre

I samband med att AMD uppdaterar arkitekturen Zen 2 är en av nyheterna inbyggda åtgärder mot säkerhetshålet Spectre, medan annalkande Zen+ får en uppdaterad mikrokod.

44

Microsoft släpper uppdatering för att avaktivera Intels åtgärder för Spectre

Microsoft släpper nu en ny Windows-uppdatering, vilken ska åtgärda många av de problem som uppstått i och med Intels senaste uppdatering för Spectre och Meltdown.

66

Intel: "Processorer med inbyggda åtgärder för Meltdown och Spectre under 2018"

Intel meddelar att de under 2018 ska släppa nya produkter, vilka inte ska vara lika mottagliga för säkerhetshålen Meltdown och Spectre.