#project-scorpio

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

125

Microsoft tillkännager tekniska detaljer för spelkonsolen Project Scorpio

Inför lanseringen av Microsofts nya värstingkonsol vid kodnamn Project Scorpio tillkännages de tekniska detaljerna, som ska göra det möjligt att rendera spel i 4K-upplösning.

8

Xbox One och Project Scorpio får VR-headset under 2018

Microsofts satsning på så kallad mixed reality sträcker sig längre än Windows och stationära datorer, då de nu meddelar att även företagets spelkonsoler framöver får stöd för tekniken.

22

Middle-Earth: Shadow of War till spelkonsol och PC/Windows i sensommar

Kort efter att amerikanska Target röjt Middle-Earth: Shadow of War bekräftas speltiteln med en officiell trailer, som ackompanjeras av lanseringsdatum och plattformsstöd.

18

Microsoft visar Project Scorpio under E3 2017

Mindre än ett år efter tillkännagivandet av Project Scorpio meddelar Microsoft att de inför årets E3-mässa håller ett eget evenemang, vars fokus väntas vara detaljer om den nya konsolen.

46

Fler detaljer om Xbox One Scorpio avslöjas

Teknisk information om Microsofts kommande Xbox One-uppgradering Scorpio letar sig ut på webben och avslöjar bland annat hur 4K-upplösningar hanteras.

110

Id Software: "4K-spel på Xbox Project Scorpio är slöseri med resurser"

Den extra beräkningskraften i Project Scorpio kan läggas på bättre saker än 4K-upplösning. Det anser en högt uppsatt Id Software-utvecklare, som basar över Doom och spelmotorn Id Tech 6.

32

Project Scorpio blir en del av Universal Windows Platform

Spelkonsolen Project Scorpio blir en del av Microsofts Universal Windows Platform, vilket bland annat innebär att spel som utvecklas för konsolen kan köras på PC/Windows och vice versa.

21

Microsoft bekräftar Xbox 360-kompatibilitet med Project Scorpio

Precis som Xbox One blir Microsofts kommande konsol Scorpio kompatibel med Xbox 360-spel. Detta bekräftar Microsoft-chefen Mike Ybarra i ett inlägg på Twitter.

126

Xbox Project Scorpios speltitlar från Microsoft körs i äkta 4K-upplösning

Kort efter att det framgått att få Playstation 4 Pro-spel kommer köras i 4K-upplösning, berättar en chef på Microsoft att det blir fallet med samtliga förstapartstitlar för Project Scorpio.

16

Microsoft: "Utvecklare kan redan nu optimera spel för Xbox Scorpio"

Microsofts Xbox-chef Phil Spencer meddelar att utvecklare redan kan optimera spel för Xbox Scorpio, då de redan siktar på högre prestanda för PC och kan skala ned denna för Scorpio.

21

Tim Sweeney är positivt inställd till Playstation 4 Neo och Xbox One Scorpio

Epic Games VD berättar i en intervju att han ser många fördelar med Playstation Neo och Xbox Scorpio. Bland annat menar han att de bidrar till en stabilare tillväxt för konsolmarknaden. 

72

AMD gör processorn för Microsoft Xbox One "Project Scorpio"

Under 2017 släpper Microsoft vad som sägs bli världens snabbaste spelkonsol. Nu går AMD inte helt oväntat ut med att bolaget står bakom processorn för Project Scorpio.

54

Microsoft tillkännager Project Scorpio – Xbox One för virtuell verklighet

Det blir inte enbart en slimmad Xbox One när Microsoft håller presskonferens på E3. Bolaget går samtidigt ut med Project Scorpio, en kraftfullare Xbox One för spelande i 4K UHD och VR.