#mozilla

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

8

Mozilla släpper Firefox Reality – webbläsare anpassad för VR

Mozilla släpper en ny version av sin Firefox, vilken får namnet Firefox Reality och är anpassad för virtuell verklighet.

43

Mozilla börjar blockera spårning av användare i Firefox

Mozilla slår ett slag för personlig integritet på webben, då de i och med en kommande version av Firefox blockerar så kallade trackers som standard.

64

Google och Mozilla arbetar på ersättare till bildformatet JPEG

Ett flertal aktörer, däribland Google och Mozilla, arbetar med att ta fram ett nytt bildformat som kan ersätta JPEG och erbjuda mer moderna funktioner.

58

Mozilla svarar på kritik för automatiskt installerat tillägg i Firefox

Under veckan gjorde flera rapporter gällande att ett främmande tillägg hade installerats i Mozillas webbläsare Firefox automatiskt. Nu besvarar bolaget kritiken.

10

Firefox börjar varna användare för webbplatser som utsatts för intrång

Mozilla arbetar nu på ett ny funktion för Firefox med namnet Breach Alert, vilken ska varna användaren när denne besöker en webbplats som utsatts för intrång.

134

Mozilla släpper Firefox 57 "Quantum"

Efter en lång tids arbete och testande lanserar nu Mozilla Firefox 57 i en stabil version, där prestandaförbättringar står främst på agendan.

61

Firefox gör det svårare för webbplatser att spåra användare

I och med version 58 av Firefox gör Mozilla det lättare för användare att värna om sin integritet på webben. Detta genom att stänga av automatisk spårning via så kallad canvas fingerprinting.

35

Firefox upphör med stöd för Windows XP och Windows Vista

Den senaste versionen av Firefox blir den sista med stöd för Windows XP och Windows Vista. Användare av dessa kommer dock fortsätta få säkerhetsuppdateringar ytterligare ett år.

56

Googles nya algoritm gör surfandet snabbare

Sökjätten Google presenterar en ny algoritm för komprimering av data vid webbsurfning, något som ska leda till en snabbare upplevelse och mindre dataanvändning på mobila enheter.

46

Mozilla visar koncepttelefonen Seabird

Utvecklaren Mozilla har låtit användare lämna förslag på hur de vill se framtidens webbanslutna telefon. Resultatet blev konceptet Seabird.

89

Mozilla släpper prestandatest för webbläsare

Utvecklarna på Mozilla tycker webbläsartester är för snälla och lanserar därför en egen variant som pressar mjukvaran till det yttersta.

48

Firefox 4.0 når beta 5

Mozilla ångar vidare med en femte betaversion av kommande webbläsaren Firefox 4.0.

80

Mozilla Firefox 4 når Beta 4

Lagom till skolstarten rullar Mozilla ut den fjärde betaversionen av den kommande webbläsaren Firefox 4.

27

Firefox 4 Beta 3 får stöd för multi-touch

Den tredje betaversionen av webbläsaren Firefox 4 uppdateras med stöd för fingernavigering.

101

Första betan av Firefox 4 för nedladdning

Mozilla släpper den första betaversionen av webbläsaren Firefox 4. Bland nyheterna märks ett uppfräschat gränssnitt och flera prestandaoptimeringar.