Under det gångna året har det vid ett flertal tillfällen rapporterats om webbplatser som utsatts för intrång, vilket i vissa fall lett till att användarnas uppgifter spridits på webben. Ett av de mest uppmärksammade är det som drabbade Yahoo, där ett stort antal användarkonton påverkades av detta.

Nu arbetar Mozilla på en ny funktion som ska implementeras i en framtida version av Firefox, vilken uppmärksammar användarna på att de besöker en webbplats som utsatts för intrång. Webbläsaren ger användaren en notifiering när en sådan webbplats besöks och bygger på insamlad data från Have I Been Pwned?.

Tillägget, som än så länge går under namnet Breach Alerts, har ännu inte implementerats i Firefox och finns endast tillgängligt för utvecklarversionen av webbläsaren.

Till Bleepingcomputer säger Have I Been Pwned-ägaren Troy Hunt att han arbetar tillsammans med Mozilla för att utveckla tillägget och att syftet är att uppmärksamma användare på att de bör byta lösenord och liknande. Exakt när och i vilken form detta kommer implementeras är i dagsläget okänt.