Sammanfattning

MSI Z170A Gaming M7 riktar sig till spelentusiasten och är anpassat för att göra det enkelt för dig som gillar att lägga tid på överklockning och finjusteringar, men som samtidigt funkar precis lika bra för dig som inte vill det utan bara vill sätta igång och spela direkt.

Efter att jag nu kört med Gaming M7 i två veckor kan jag med gott samvete rekommendera detta moderkort, även om jag gärna sett att det fanns några till USB-portar på I/O-panelen. Det var enkelt att komma igång och jag fick den information jag behövde för att på ett enkelt sätt öka prestandan till en stabil klockfrekvensen på 4.5 GHz.

Som tur var behövde jag aldrig använda mig av moderkortets Slow-mode, clear CMOS knappen eller Flash Back USB, men de är alla funktioner som jag uppskattar med Gaming M7. Råkar man göra fel så är det bara att göra om och göra rätt. Det är tydligt att MSI med Gaming M7 riktat in sig på dig som tycker om att överklocka och testa dig fram till nya höjder och bättre prestanda. Något som jag tycker att de lyckats med samtidigt som de har gjort överklockning så pass enkelt att även den ovane kan våga försöka sig på det.

Gällande färgskalan så har Gaming M7 ett svart-rött färgschema och lysdioderna lyser i rött. Jag har personligen alltid älskat ett svart-vitt färgschema, då det för mig gett ett rent och stilrent intryck. Men efter att jag satt ihop testriggen så kan jag inte annat än tycka att det svart-röda har sin charm. Jag skulle gärna se denna rigg i ett svart-rött NZXT H440 med grafikkort och minnen i samma skala.

Fördelar

  • Goda överklockningsmöjligheter och övervakning

  • Flash Back USB

  • Killer LAN

Nackdelar

  • Få USB-anslutningar på I/O-panelen

Pris vid publicering: 2 099 kronor