BIOS/UEFI

2hk6VRy.jpg
sNRPODH.jpg

På MSI Z170A Gaming M7 finner vi MSIs Click BIOS 5, som jag tycker ger ett enkelt och användarvänligt intryck. Just denna version har det svart-röda färgtemat som hjälper till att förstärka intrycket som det fysiska moderkortet gör. Det är enkelt att finna det man söker i Click BIOS 5 och du finner det mesta under Ez Mode som ger dig en överblick på hur din dator mår. Det första jag la märkte till och som jag uppskattar med Click BIOS 5 är snabbåtkomsten till boot prioriteringen, där du enkelt kan justera ordningen med att klicka och dra.

Högst upp i vänster hörn finns det som MSI kallar Game Boost, där du har 11 förprogrammerade överklockningsinställningar som kan potentiellt ge en prestationsökning upp till 5GHz. Mittenknappen justerar om det är den fysiska OC-knappen eller BIOS som ställer in rätt nivå. Själv valde jag att testa att lägga på nivå 8 som ger en överklockning till 4,5 GHz och som ökar spänningen till 1,376 V. En inställning som efter flertalet timmars spelande och stresstestande visat sig vara stabilt.

0uJyPYP.jpg

Genom att trycka F7 hoppar du mellan Ez och Advanced Mode. Under Ez Mode är det mest information som ges medan du under Advanced Mode får mer möjligheter att justera inställningarna.

qHEDy9Y.jpg
YfJkgUx.jpg

Du har goda möjligheter att överklocka.

dAvpN5Y.jpg

Du kan spara upp till 6st överklockningsprofiler.

St05E80.jpg

Både under Ez Mode och Advanced mode kommer du åt Hardware Monitor där du har möjlighet att ställa in fläktarnas RPM i beroende till temperatur.

Här finner du alla de inställningar du kan tänka dig behöva för att maximera prestandan av dina komponenter. Kanske kan du finna en bättre inställning än MSIs egna Game Boost och nå upp till 5Ghz på lägre spänning.

5TGuWHN.jpg
IIJSfaS.jpg

En funktion som jag själv tyckte var rätt intressant var att man i Click Bios 5 kan få en överblick av moderkortet med information om det som finns. Varför ta fram instruktionsboken när du bara behöver gå in i BIOS och där ha ett schema som kan hjälpa dig att hitta rätt på moderkortet.