Medföljande mjukvara

MSI Command Center

Genom MSI Command Center så får du en genomgående information i hur din dator är konfigurerad och du har där många möjligheter till att finjustera olika värden.

OWgsGkh.jpg
WPA6zb0.jpg
2MKZFSb.jpg
lHqHd6S.jpg
rl9IiRw.jpg

MSI Command Center ger dig också möjligheten att spela in och registrera volten.

lXYzKlw.jpg

Det finns mycket information att tillgå genom MSI Command Center, information som kan vara till god nytta vid dina överklockningsförsök. Och om skulle råka bli fel så har mjukavaran också ett varningssystem där du själv kan lägga in olika varningsförhållanden.

Likaså är det inte alltid så att man sitter vid datorn under tiden som man kör sina stress tester och andra program, vilket MSI Command Center tar tag i. Det finns nämligen en app till din telefon som gör att du kan hålla ett extra öga på din dator även om du inte sitter vid den.

ZFeL2FX.jpg

MSI Command Center App

Som jag tidigare nämnt finns det 11 förprogrammerade överklockningsinställningar, det så kallade MSI Game Boost. Bilden nedan visar klockfrekvensen på alla de 11 inställningarna och som ni ser ger nivå 11 på en Core i7-6700K en klockfrekvens på 5 GHz.

hZxL80X.jpg

Gaming M7 är även utrustad med olika temperatursensorer och med hjälp av MSI Command Center kan du enkelt se hur varmt ditt moderkort är.

VimmU0f.jpg

MSI Gaming App

Vid start av MSI Gaming App får du information om vilken klockfrekvens som din processor kör i just nu, och med hjälp av detta program kan du hoppa mellan tre olika klockningsprofiler; OC Mode som startar Game Boost, Gaming Mode som är stockfrekvensen, och Silent Mode som sänker frekvensen under stock. Ett enkelt sätt som hjälper vanligt folk att få ut mer av sin dator.

Du har genom MSI Gaming APP även möjligheten att tillsätta olika snabbknappar och makron för att underlätta vardagen. Och med hjälp av det dedikerade hårdvaruchipet har du möjlighet att tillsätta snabbknappar för många olika funktioner, så som att starta och stänga av din dator, ladda överklockningsprofiler eller överklocka med hjälp av tangentbordet.

cWilSTC.jpg
IWOUusE.jpg
7rjFvwr.jpg

Du får även möjligheten med MSI Gaming App att bland annat ändra DPI på din mus.

xFeP2R1.jpg
AAc0naN.jpg

MSI Gaming App har även funktionen OSD, On Screen Display, som hjälper dig att hålla koll på din dators mående även under tiden som du spelar. Denna funktion upplevde jag dock som lite i vägen när jag spelade, men kan verka som ett komplement under tiden som du testar stabiliteten på din överklockning.

Som nämnt tidigare lyser moderkortets lysdioder i rött och det är med hjälp av MSI Gaming App som du styr denna belysning. Du kan bland annat kan välja om belysningen ska vara på eller av, konstant på eller pulserande. Du kan dock inte välja färg på belysningen men vem vill egentligen det när resten av kortet är svart-rött?

Killer Network Manager

eZw6kcx.jpg
3PMlclp.jpg

MSI Gaming M7 använder sig som sagt av Killer E2400 och till detta medföljer programmet Killer Network Manager som jag personligen fann mycket positivt. Du kan bland annat välja vilka applikationer som ska ha förtur och hålla koll på vad som strömmas från och till din dator.

MSI Intel Extreme Tuning Utility

p5I8fZ8.jpg

Som ett litet extra tillägg vill jag lägga fram MSI Intel Extreme Tuning Utility som på ett bra sätt hjälper till vid överklockning av din dator. Du får mängder av information och du har möjligheten att finjustera inställningar och stresstesta datorn.