Sammanfattning

MSI GS63VR 6RF Stealth Pro imponerar rejält. För en person som bara spelar på stationär dator så drar jag mig för att spela på en bärbar. Mest för att bärbara överlag alltid har haft dålig prestanda och när det har varit speldatorer så kan de vara stora och klumpiga.

IMG_7314.jpg

För att endast vara 17,7 millimeter tjock och väga in på 1,8 kilogram har datorn gott om prestanda, som klarar av även de senaste spelen med höga inställningar och förhållandevis hög bildfrekvens (FPS).

Nackdelen med så mycket prestanda i ett så kompakt format är att den blir ofantligt varm och de tre små fläktarna som sitter i har svårt att hålla ned temperaturerna. Jag blev även besviken när jag skulle spela eller titta på film utan hörlurar, då de inbyggda högtalarna höll så pass låg kvalitet. Den låga batteritiden gjorde även att jag nästan alltid ville ha den inkopplad.

Sammanfattningsvis är MSI GS63VR 6RF Stealth Pro en bra bärbar speldator och Nvidias Geforce GTX 1060 ger den gott om prestanda. De medföljande programmen och finesserna bidrar också till en bättre upplevelse, bland annat använde jag Dragon Center mer än jag trodde att jag skulle göra.

Även om de negativa sakerna är fåtaliga drar jag ned betyget så pass mycket att jag inte kan sätta en rekommendationen på datorn. Ska man endast spela och står ut med att den blir varm, eller är beredd att använda en kylplatta, kan MSI GS63VR 6RF Stealth Pro vara värd att hålla utkik på.

Fördelar

  • Mycket bra prestanda från Geforce GTX 1060

  • Många extra funktioner

  • Bekvämt tangentbord

Nackdelar

  • Hög värmeutveckling

  • Dåligt placerad strömknapp

  • Låg batteritid

Pris vid publicering: 19 490 kronor
Lägsta pris: