Design och montering

Modmic Wireless levereras i ett gummiaktigt etui stort som ett glasögonfodral. Inuti hittas en lös mikrofonarm med avtagbart puffskydd i ena änden och en sändare i andra. Sändaren har tre lysdioder, en knapp på utsidan och en liten magnet på insidan. Etuiet innehåller även en USB-mottagare, en sladd från USB-A till Micro-USB för laddning, samt en förlängningssladd för USB-A.

DSCF1430.jpg

Slutligen följer det med en påse med sladdklämma, två magneter, en alkoservett, en snabbstartsguide och en lite längre manual som går igenom Modmic Wireless funktioner på fler språk än de flesta behärskar.

Manualen förklarar hur det är tänkt att montera mikrofonarmen. Inte nog med att mikrofonen är trådlös, den är även löstagbar. Medföljande är ett par magneter, en för hörlurarna och en för mikrofonen. Tänk på att placera magneten på hörluren så mikrofonen hamnar i bra linje med munnen. Antilon föreslår att den skall luta lite nedåt och inte vara så långt fram att den i böjt läge hamnar precis framför munnen. Optimal position är en eller ett par centimeter bredvid munnen.

DSCF1434.jpg

Bolaget föreslår att mikrofonen placeras på höger sida, då micro-USB-uttaget då pekar nedåt. Så i händelse av att batteriet tar slut under en spelsession, så går det att ladda sändaren medan den är i bruk. Då är det mer praktiskt om sladden pekar nedåt. Men finns ingen begränsning från att sätta mikrofonen på vänster sida.

DSCF1503.jpg

Med positioneringen av mikrofonen avklarad är det dags att tvätta av fästytan med den lilla alkoservetten och därefter dra bort den lilla remsan som täcker den häftande ytan på den lilla magneten. Användaren får i princip ett försök att fästa magneten, om det inte används ett väldigt lätt och försiktigt tryck.

Fästs denna på en slät yta så kommer magneten att fästa ordentligt nästan omedelbart. Om hörlurarna har en sorts perforerad yta så rekommenderar Antlion att låta det härda i en timme.

DSCF1508.jpg
DSCF1509.jpg

Om mikrofonen är monterad på en slät yta så går den att börja använda direkt. Mikrofonen är inte tung och kommer inte känna av att den är där. Magneterna på hörluren respektive sändaren har ett litet mönster med fyra taggar runt sig, så den kommer alltid kunna monteras med samma vinkel, och kan enkelt vinkla upp den 90 grader. Och självklart kunna ta loss den.

Magneten sitter ordentligt fastklistrad och man ska inte behöva oroa sig för att den trillar av. Tänk dock på att favorithörlurarna kommer ha en ganska permanent taggig liten magnet på sidan.

Efter att ha haft magneten fäst på undertecknads hörlurar i en veckas tid, så provade att ta av den. Den lämnar inget klister, inga märken, ingenting. Med andra ord, behöver inte vara orolig för att göra permanent åverkan på favorithörlurarna.