Asus ROG Swift PG258Q – 240 Hz-gamingskärm i premiumklass

Med PG258Q visar Asus var skåpet ska stå i fråga om minimala eftersläp, samtidigt som de lyckas pricka rätt med det mesta i fråga om funktion och handhavande.

7. Sammanfattning

Med en så väl fungerande skärm som Asus ROG Swift PG258Q finns det inte mycket att klaga på. Vi har förutsättningarna givna och detta är en hundraprocentig spelskärm.

Uppdateringsfrekvensen 240 Hz är imponerande effektiv och stabil både i fråga om krångelfritt via Displayport och hur eftersläp hanteras. Tål du en sänkning till 144 Hz är eftersläpsreduceringen ULMB närmast glasklar i jämförelse. I fråga om minimerade eftersläp är PG258Q den hittills bästa skärmen vi testat.

asus_pg258q_produkt_right_transp.png

G-Sync kanske inte är av intresse för dig som siktar högt mot 240 Hz-nirvana. Detta då G-Sync är som bäst när du kör grafiktunga speltitlar som har problem att hålla sig över 60 FPS-strecket.

Fast du har ändå indirekt nytta av detta då det är just G-Sync-modulen som verkar ger de totala kontrollen över TN-panelen. Vi har ännu inte sett någon tillverkare passera Nvidia på den här fronten. Dessutom, skulle du vilja testa eller köra adaptiv synkronisering i spel där det passar är du inte hindrad från att välja. PG258Q är på så sätt en flexibel skärm. Du utesluter ingen finess.

Kritiken som finns handlar om förutsättningar som inte nödvändigtvis gäller dig. Förutsättningar som att skärmen är en premiumprodukt och har en prislapp därefter. Förutsättningar som att det endast finns en enda Displayport samt en strypt HDMI-anslutning.

Det kanske största problemet finns med att skärmen är ljusstark och kan inte sänka sig till nivåer som matchar ett mörkt rum. Det riskerar bli lite obekvämt ljusstarkt för sig som siktar på långa spelstunder i mörkret. Ska du spela i ett väldigt ljust rum är samtidigt PG258Q välutrustad med ljusresurser, även med eftersläpsreduceringen igång. Det är endast dämpningen av ljuset som är ett problem.

När Asus PG258Q samtidigt fungerar väl som allroundskärm med ett effektivt reflexfilter, flimmerfri belysning, en efter omständigheterna utmärkt TN-panel samt som skrivet uppfyller kraven som kan ställas på en gamingskärm i premiumklass är det lätt att konstera att ja, detta är en utmärkt skärm.

Asus ROG Swift PG258Q sätter normen för 240 Hz-gaming med sina minimala eftersläp

Fördelar

  • Spelegenskaperna

  • Utmärkt kontroll över eftersläp

  • 240 Hz, G-Sync, ULMB

  • Utmärkt reflexfilter

Nackdelar

  • Kan vara för ljusstark för mörka rum

Cirkapris vid publicering: 6 500 kronor
Lägsta pris: