Överklockning

Likt tidigare kort i Pascal-serien är även Geforce GTX 1070 utrustad med turbometoden GPU Boost 3.0. Tekniken baseras på tidigare inkarnationer, men ger nu möjlighet att kontrollera frekvensen för olika lägen av spänningstrappan. En mer detaljerad genomgång finns i recensionen för Nvidia Geforce GTX 1080.

Nvidia-1060-12.jpg

Observera att alla överklockningsresultat ska ses som potential och indikationer, inte fakta. Även om SweClockers ställer jämförelsevis höga krav på stabilitet med tunga tester rullandes under långa perioder kan möjligheterna till frekvensökningar variera stort mellan olika exemplar.

Gainward GTX 1070 Phoenix GLH

Gainward_OC.gif

Gainward har skruvat upp frekvenserna mycket redan i fabrik, men trots det var det möjligt att få upp GPU:n ytterligare 5 procent till 1 746 MHz. Grafikminnet stannar vid 9 488 MHz innan det börjar dyka upp artefakter, vilket innebär en ökning på cirka 11 procent.

Asus GTX 1070 Strix

Asus_OC.gif

Kortet från Asus har något mildare fabriksöverklockning än Gainward-modellen och lyckas nå ungefär samma nivå. Klockfrekvensen landar på 1 753 MHz, en ökning på 6 procent jämfört mot fabriksöverklockningen. Minnesfrekvensen petas upp med hela 17 procent och stabiliseras på 9 408 MHz.

MSI GTX 1070 Gaming X

MSI_OC.gif

Sist men inte minst är MSI GTX 1070 Gaming X, som är den minst överklockade ur kartong. Grafikprocessorn lyckas nå en frekvens runt 1 667 Mhz innan artefakterna dyker upp, vilket motsvarar en ökning runt 5 procent. Även minnet klarar inte av att nå samma nivå som sina två konkurrenter och stabiliseras runt 9 120 MHz.