Steelseries Stratus XL

stratus_xl-1.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Steelseries

Modell

Stratus XL

Anslutning

Trådlös (Bluetooth)

Räckvidd

10 m

Batteritid

40 h (2 st. AA-batterier)

Lägsta pris

Steelseries Stratus XL är en trådlös handkontroll för Windows och Android. Modellen har tidigare funnits i en nedskalad variant för Apples Ios, där versionen vi testar idag kommer med bland annat fler knappar och utökad funktionalitet i jämförelse med det förstnämnda ditot.

stratus_xl-2.jpg

Designmässigt har företaget plockat inspiration från både Microsoft och Sony, där själva utformningen påminner mycket om Xbox 360-kontrollen medan layouten lutar mer åt Sonys Dualshock 4, där de analoga spakarna har placerats i symmetrisk formation mot nederkanten.

stratus_xl-3.jpg

De analoga spakarna kommer med en gummerad topp som skålats likt Xbox One-kontrollen för att tummarna ska hålla sig på plats. I övrigt följer knappuppsättningen i mångt och mycket det väletablerade Xbox-receptet, där XABY-knapparna sitter på kontrollens högra sida ihop med centralt placerade fram-, bak- och hemknappar.

stratus_xl-4.jpg

På kontrollens ovansida återfinns dubbla avtryckare samt två "bumper"-knappar. Därtill syns ytterligare två knappar med syfte att visa den aktuella batterinivån samt starta ihopparning av kontrollen via Bluetooth.

stratus_xl-6.jpg
stratus_xl-5.jpg

Stratus XL kan endast användas trådlös över Bluetooth och saknar helt sladdanslutning. Handkontrollen drivs av två AA-batterier och Steelseries hävdar att batteritiden utan problem ska kunna landa kring 40 timmars-strecket. Nämnvärt är att modellen levereras utan någon Bluetooth-mottagare och användare som saknar det i sin dator behöver komplettera med en dongel eller instickskort.