Sammanfattande tankar

The Division är i dagsläget betamärkt, vilket gör det svårt med mer djupgående slutsatser. Det är till exempel oklart om alla grafiska effekter är implementerade, eller om alla reglage gör vad de ska – typiska områden som ofta får stryka på foten i tidiga versioner.

Att den handlar om ickefärdig kod märks även på andra fronter. Bland annat fastnar inte inställningar alltid som de ska, samtidigt som en total omstart av spelet krävs för att alla ändringar på grafikfronten ska slå in. Väl igång rasslar det dock på, i SweClockers fall utan krascher eller andra mer akuta problem.

TheDivision 2016-01-29 16-00-22-28.jpg

Baserat på nuvarande mjukvara verkar The Division dock bli tungdrivet. När effekterna vrids upp går både grafikkort och processor på knäna – vid Ultra landar redaktionens överklockade Core i5-6600K tillsammans med Radeon R9 390 nära 100 procent för både processor- och grafikkortsanvändning. Testade High är snällare, men innebär trots det rejält med press på systemet.

Betatestet av The Division kräver en nyckel och rullar till söndag 31 januari. Titeln lanseras den 8 mars för PC/Windows, Xbox One och Playstation 4.