Montering och sammanfattning

Deepcools Genome ger oss lite av ett blandat intryck när det kommer till kvalitetskänsla och passform. Modellens utsida pryds av ytterst plastiga paneler, vilket inte riktigt klingar ihop med prislappen, samtidigt som passformen på insidan inte imponerar nämnvärt. Inget är egentligen direkt dåligt, men kan i princip sammanfattas med frasen "helt okej".

deepcool_genome-24.jpg
deepcool_genome-29.jpg
deepcool_genome-30.jpg

Komponentmonteringen är generellt sett en smidig historia, med förhållandevis gott om utrymme att manövrera kring de olika delarna. I den övre delen blir det dock trångt i området runt radiatorn, där exempelvis 8‑pinskabeln är en riktig pina att trycka igenom och få på plats. Därtill har vi svårt att förstå poängen med det sluttande gallret i framkant. Detta ska tillföra någon form av separator för kablarna och bidra estetiskt till chassit, men i praktiken är det mest fult och i vägen.

deepcool_genome-28.jpg

Chassits integrerade vattenkylning är extremt enkel att montera, vilket bör tilltala användare som är sugna på vätskekylning men har tummen mitt i handen. Dessvärre är prestandan hos det specialutformade Captain 360-paketet inte särskilt imponerande i jämförelse mot konkurrerande lösningar, något som i slutändan plockar bort mycket av poängen med hela Genome-konceptet.

deepcool_genome-25.jpg
deepcool_genome-26.jpg
deepcool_genome-27.jpg

Vi hade vissa farhågor kring utrymmet på baksidan av moderkortsplåten, men i praktiken visade det sig dock inte vara några problem att dra kablarna smidigt. Modellens hårddiskbur är däremot ingen favorit. Den är funktionell men väldigt osmidig att arbeta med när det ska kompletteras med lagring, då hela buren måste lyftas ut vid expansion.

Sammanfattningsvis är Deepcool Genome ett väldigt intressant chassi på pappret, och i synnerhet för glada nybörjare som vill ha ett enkelt inträde i vattenkylningens värld. I verkligheten är vi dock inte särskilt imponerande av resultatet, där varken själva chassit eller det integrerade vattenkylningsssystemet övertygar nämnvärt, vilket får oss att avstå från en rekommendation.

Fördelar

  • Goda expansionsmöjligheter

  • Smidigt och lättmonterat vattenkylningssystem

  • Förhållandevis enkel kabeldragning

Nackdelar

  • Plastiga och osmidiga ytterpaneler

  • Ingen övertygande prestanda hos vattenkylningspaketet

  • Omständlig hårddiskbur

  • Poänglöst separatorgaller i framkant

Pris vid publicering: 2 490 kronor
Lägsta pris: