Sammanfattning

Med lanseringen av Hydro H100i GTX använde sig Corsair återigen av tillverkaren Asetek, som med sina uppdateringar vill slå föregångaren på fingrarna. Till viss del är det faktiskt förbättringar, samtidigt som det fallerar på andra områden.

Föregångaren hade väldigt ömtåliga fläktanslutningar monterade på kylblocket, vilket kunde orsaka ett haveri av pumpen. Corsair har åtgärdat detta med en kabel med dubbla 4-pinskontakter, vilka styr fläktarnas varvtal.

Vidare går slangarna numera rakt in i pumpen, som kombinerat med ett väldigt styvt material gör kylaren knepig att montera. Hydro H100i GTX har helt enkelt inte samma rörlighet, vilket kan sätta käppar i hjulen vid montering i mindre system.

IMG_2888.jpg

Corsair Hydro H100i GTX levererar ett kompetent vattenkylningspaket, men är samtidigt ingen revolution. Sett till temperaturer har den inga svårigheter att tygla redaktionens Core i7-2600K även med fläktarna i lågt varvtal, men en högt brummande pump gör det till en högljudd bekantskap. Sammantaget räcker det inte hela vägen fram och gör det svårt att rekommendera Hydro H100i GTX.

Fördelar

  • Hyfsat enkel montering

  • Ypperlig mjukvarustyrning

  • Godkänd prestanda

Nackdelar

  • Högljudd pump

  • Högt pris

Pris vid publicering: 1 249 kronor
Lägsta pris: