Test: 3DMark och spelprestanda

Mätningar av 3D-prestanda består av två delar. I den första står det syntetiska testet 3DMark i fokus för att ge en mer generell överblick av grafikprestandan. Del två består av tre förhållandevis moderna speltitlar: Bioshock: Infinite, Civilization V och The Elder Scrolls V: Skyrim som testas i olika inställningar.

3DMarkICFWorkload 2013-02-01 14-50-27-91.png
3dmark_0006_Background.jpg
3dmark-sky-diver-screenshot-3.jpg
3dmark.jpg

Syntetiskt: 3DMark

Den stora förbättringen i Intel Cherry Trail är den integrerade grafikdelen. Det här blir genast tydligt i 3DMark Ice Storm Unlimited, där totalpoängen stiger med 37 procent mot föregående generation. Sett till delpoängen är ökningen större med 54 procent för GPU-delen medan CPU-prestanda kliver bakåt ett fåtal procent.

När vi skruvar upp belastningen till Cloud Gate ökar lyftet till hela 73 procent. Sett till delpoängen handlar det om 108 procent för GPU-delen och mer beskedliga 4 procent för CPU.

Vidare till ännu tyngre Sky Diver ser vi ytterligare en substantiell ökning – upp inget mindre än 133 procent i totalpoäng. För de GPU- och CPU-dedikerade testerna handlar det om prestandalyft om 147 respektive 27 procent, och det kombinerade deltestet stiger med 103 procent.

Testerna avrundas med Fire Strike, där tidigare generationer Atom inte kunnat slutföra testet. Mest intressant blir därför jämförelsen mot HD Graphics 5300, som ingår i den passiva Core M-familjen, och inte helt oväntat hamnar Surface 3 med Atom X7-8700 på efterkälken.