Test: Ljudnivå och värmeutveckling

Yttemperaturerna mäts och antecknas efter 30 minuters belastning vid uppspelning av videoklipp och repetition av 3DMark Fire Strike "Combined". I samma veva antecknas även värden för ljudnivån med mätinstrumentet 15 centimeter från den testade enheten. Testerna utförs med en rumstemperatur på 23 grader och bakgrundsbrus på 32,7 decibel.

Som vi nämnt vid flera tidigare tillfällen i recensionen är surfplattan passivt kyld och har ingen fläkt som kan väsnas. Nämnvärt är att vi inte heller hör annat oljud som spoltjut (eng. coil whine). Inga konstigheter.

Värmeutvecklingen vid videouppspelning bjuder inte på några överraskningar utan ligger på en väntad bra nivå. Värt att nämna är att surfplattans högra sida känns något mer ljummen än den vänstra, vilket kan förklaras i processorns placering.

Vid belastning stiger temperaturerna rejält och landar på omkring 40 grader på surfplattans högra sida, medan dess vänstra förblir jämförelsevis sval. Nämnvärt är att enheten blir något svalare när laddaren inte är inkopplad, till följd av att Asus stryper processorn möjligheter att utveckla värme (och prestera).