Prestandaindex

För att underlätta för alla läsare sammanställer SweClockers resultaten i ett normaliserat prestandaindex, vilket snabbt ger en överblick runt hur olika grafikkort presterar mot varandra. Samtliga speltitlar vägs in för resultatet, och referensmodellen Radeon R9 280X står till tjänst som index 100.

Tabellerna för artikeln är aktuella vid publiceringstillfället, men kontinuerligt testande gör att spelplanen ofta förändras i efterhand. För enkelhetens skull finns en aktuell version av SweClockers prestandaindex alltid tillgänglig separat.

Senaste revisionen av SweClockers prestandaindex

index.png

Observera att SweClockers prestandaindex är ett "medelvärde av medelvärden", alltså en mycket förenklad bild av verkligheten. Även om tabellen är bra för att snabba jämförelser är resultatet beroende av bland annat drivrutiner och vilka speltitlar som används. Läs hela artikeln för att få den kompletta bilden.

Med siffrorna i indexform går det att konstatera flera saker. För det första bekräftas att Asus Geforce GTX 750 Ti Strix landar en noslängd före Nvidias dito i referensutförande, men att det ligger en bra bit under modeller som Radeon R9 270 och Geforce GTX 660, vilka går att hitta till liknande priser.

Mer kuriosa är att modellen inte är särskilt långt efter Nvidias forna flaggskepp Geforce GTX 480, som är vida känt för dess strömförbrukning och värmeutveckling.

Artiklar för referensvärden

SweClockers prestandaindex består av mätvärden från flera olika källor. För mer detaljerad information hänvisas till respektive artikel.

Artikel

Länk

Asus Radeon R9 280 Strix

Till artikeln

Asus och MSI Geforce GTX 760 ITX

Till artikeln

Geforce och Radeon med nya drivrutiner

Till artikeln

AMD Radeon R9 295X2

Till artikeln