Test: Thief

Egenskap

Värde

Titel

Thief

Genre

Stealth

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2014-02-25

Systemkrav

  • Två- eller fyrkärnig processor med "hög prestanda"

  • Radeon HD 4800-serien, Geforce GTS 250

  • 4 GB RAM

Testinställningar

Very High, FXAA, 8× AF (Upplösning varierar)

Senaste delen i välrenomerade serien Thief väljer att i någon mån börja om från början, precis som för bland annat Tomb Raider. Användaren är mästertjuven Garret, som med allehanda knep ska smyga utan att synas i skuggorna. Förutom ny spelmekanik bjuds även på en färsk grafikmotor med stöd för bland annat DirectX 11 och AMD Mantle, samt inte minst en inbyggd testfunktion.

Trots att Thief är en "Gaming Evolved"-titel så är det Nvidia som tar täten och sväljer topplaceringarna i den lägre upplösningen. AMD:s nykomling Radeon R9 295X lägger sig i samma prestandaområde som de Crossfire-kopplade Radeon R9 290-korten och utpresteras med över 23 procent av Geforce GTX 780 Ti i SLI.

I den högre upplösningen tar dock AMD igen med besked, även om det inte räcker till för förstaplatsen som åter intas av de SLI-kopplade Geforce GTX 780 Ti-korten. AMD:s nya värsting återfinns på samma placering som Radeon R9 290 i Crossfire och alldeles strax bakom de Crossfire-kopplade Radeon R9 290X-korten.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

thief_295x.png
thief_290x_cf.png
thief_780ti_sli.png

Renderingstiderna från Thief kan inte beskrivas på något annat sätt än briljanta. Samtliga av de uppmätta konfigurationerna visar upp jämna och snygga kurvor som även reflekteras vid subjektiv bedömning av sekvensen.