Prestandaindex

För att underlätta för alla läsare sammanställer SweClockers resultaten i ett normaliserat prestandaindex, vilket snabbt ger en överblick runt hur olika grafikkort presterar mot varandra. Samtliga sju speltitlar vägs in för resultatet, och referensmodellen Radeon HD 7970 GHz Edition står till tjänst som index 100.

Observera att SweClockers prestandaindex är ett "medelvärde av medelvärden", alltså en mycket förenklad bild av verkligheten. Även om tabellen är bra för att snabba jämförelser är resultatet beroende av bland annat drivrutiner och vilka speltitlar som används. Läs hela artikeln för att få den kompletta bilden.

Med samtliga spelresultat sammanfattade i ett index kan vi ta en närmare titt på hur Geforce GTX 760 klarar sig i upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar. I snitt presterar Nvidias nykomling 8 procent bättre än föregångaren Geforce GTX 660 Ti samt konkurrenten AMD:s Radeon HD 7950 Boost. Närmaste kort uppåt är Geforce GTX 670 som presterar ungefär 4 procent bättre än Geforce GTX 760.

MSI:s fabriksöverklockade Geforce GTX 760 Gaming presterar ytterligare något bättre och landar cirka 9 procent över Radeon HD 7950 Boost samt Geforce GTX 660 Ti.

SLI-skalningen med två Geforce GTX 760 lämnar dock lite att önska. När vi kopplar på ytterligare ett kort ökar prestandan med strax under 80 procent i jämförelse med ett enskilt Geforce GTX 760.

I den högre upplösningen kan Geforce GTX 760 öka på sin ledning mot Geforce GTX 660 Ti, där prestandafördelen till nykomlingen landar på cirka 10 procent. Det nya kortet tappar dock något mot konkurrenten AMD:s Radeon HD 7950 Boost och marginalen mellan korten hamnar på endast 4 procent till Nvidias fördel. MSI-kortets förhöjda klockfrekvenser ger inget utslag i 2 560 x 1 440 pixlar och landar på samma resultat som Nvidias referensmodell.

SLI-skalningen förbättras något i den högre upplösningen där grafikkorten kan sträcka på benen, med en prestandavinst på cirka 84 procent när ytterligare ett Geforce GTX 760 kopplas på.