Test: Prestanda

Efter en lyckad överklockningsrunda har det nu blivit dags att koppla lite prestandasiffror till Asus nykomling. Vi kör kortet i sina grundfrekvenser ur kartong samt de överklockade klockfrekvenserna vi uppnådde på föregående sida. Som referenser finns ett par kort ur Geforce GTX 670-familjen samt korten Geforce GTX 680 och AMD:s Radeon HD 7970 GHz Edition.

Kikar vi på kortet i sitt grundutförande i 3DMark Fire Strike är det inga förvånande siffror som uppvisas. DirectCU Mini ligger, tack vare sin minimala fabriksöverklockning, marginellt bättre till än Nvidias referenskort.

Med överklockning blir det dock rejäl fart i stugan och Asus minsting kan utan problem klättra sig förbi Geforce GTX 680. Det enda kortet som står i vägen är AMD:s Radeon HD 7970 GHz, en erkänt snabb modell i detta test.

Historien upprepar sig i speltesterna, med DirectCU Mini marginellt snabbare än ett referensklockat Geforce GTX 670. Med de förhöjda klockfrekvenserna efter överklockningen hamnar kortet i en helt annan division och utpresterar gång på gång det dyrare Geforce GTX 680.