Test: Temperatur och ljudnivå

Precis som med andra kyllösningar, där fläktkurvorna kan ställas in fritt via mjukvara, har vi valt att mäta av ett antal förinställda lägen. Det rör sig om lägena "Silent" och "Extreme" samt "Maximum" där vi kopplar oss förbi fläktkontrollern och låter fläktarna köras i sitt maximala varvtal. Som en bonus bjuder vi även på läget "Custom" vars grundutförande vid installation är jämförbart med andra modellers mellanläge.

Med temperaturmätningarna avklarade och resultaten i hand kan vi konstatera att Kraken X40 står sig bra mot föregående generations Asetek-kylare. I jämförelse med Antec Kühler 920 uppvisar NZXT:s nykomling fina siffror och kan trots en enskild fläkt utprestera den forna värstingen.

Tyvärr blir segertåget kort när Kraken X40 jämförs mot sin närmaste konkurrent, H80i från Corsair. NZXT åker här på rejält med stryk och historien upprepar sig genom de olika lägena från topp till botten. Kraken får det även svårt att konkurrera med luftkylaren Silver Arrow, där den nya vattenkylaren behöver köras med fläktarna i taket för att ta sig förbi.

Ljudnivåmässigt lägger sig Kraken X40 på en relativt behaglig nivå. I sitt tysta läge landar den i samma region som Corsairs H80i och resultaten fortsätter konsekvent att hänga ihop mellan de två enheterna allt eftersom hastigheten ökas. I jämförelse med förra generationens Asetek-värsting Antec Kühler 920 är skillnaden verkligen extrem till Kraken X40:s fördel när fläkthastigheterna ligger i den övre skalan.