De senaste åren har fokus för många datorbyggarentusiaster flyttats från mastodontchassin till marknadens minsta datorlådor. Några storleksklasser upp från det absolut minsta syns Cooler Masters populära och lättbyggda NR200P. Syskonet NR200P MAX är ännu mer lättarbetat genom förinstallerad vattenkylare och nätdel, med anpassade slang- respektive kabellängder. De två chassimodellerna var mittpunkt och prispott i Cooler Masters senaste tävling, som nu är avgjord.

Cooler Master NR200P MAX.jpg

Tävlingsvinster

#

Vinst

Värde

1

NR200P MAX

3 999 kronor

2

NR200P

cirka 1 299 kronor

3

NR200P

cirka 1 299 kronor

Uppdraget var att dels svara rätt på frågor om NR200P MAX, dels att föreslå en smart uppgradering för ett framtida chassi. Bland de hundratals inskickade bidragen är många överens om att NR200P är en välsvarvad produkt, varför många bidrag också berör småsaker, som självklart också är viktiga i jakten på en fulländad produkt. Andra tävlande tänker större, och bland de tre vinnarna finns lite av varje.

Jag skulle gärna se att man tar det ett steg längre och erbjuder paket som detta fast med delar för att bygga en custom loop så att man som konsument inte behöver jaga och mäta vilka reservoarer och pumpar som passar utan kan köra igång direkt. Hade varit ett perfekt sätt att komma in på custom loop scenen! – @mbillgren

Tävlingens segrare är @mbillgren, som tilldelas NR200P MAX och kniper vinsten genom att spinna vidare på Cooler Masters idé om att erbjuda en paketlösning. Det föreslagna paketet har dock lite mer av en entusiaststämpel och innehåller delar för vattenkylning, som passar det kompakta chassit.

Möjligheten att kunna vända och vrida på komponenter/täckplåtar/fötter så att man kan ha datorn på andra sidor, upp och ner, liggandes hade varit en intressant möjlighet. Då kan man med fler valmöjligheter kunna passa in chassit till olika ytor (tv-bänk, dator på bord/underbord etc) utan att för den delen skull tappa luftflöde och kyleffekt. Iom detta så är även en startknapp på framsidan chassipanelen där loggan sitter ett intressant alternativ. – @Shinzou

På andra plats syns @Shinzou, som ser ett behov av att placera NR200P på olika sätt för att exempelvis passa i TV-bänken. Att vrida komponentlayouten och flytta sidopaneler och fötter är delar i lösningen, för att bibehålla luftflöde. Att placera startknappen på fronpanelen är ett annat inslag, som föreslås lösa eventuella problem med att komma åt den. Avslutningsvis intar @mille74 bronsplatsen, med ett önskemål om att Cooler Master lämnar lite extra plats i botten på NR200P, för att fläktar av standardtjocklek ska rymmas.

Jag hade velat se att det fanns plats att montera 25mm tjocka fläktar i botten för bättre luftflöde och större val av extra fläktar, samt ett löstagbart filter i botten som kan tas bort genom att dra ut det på framsidan, och skjuta tillbaka efter rengöring, för att slippa lyfta eller välta datorn vid städning. – @mille74

Stort grattis till vinnartrion, önskar Cooler Master och SweClockers. Ett stort tack riktas till alla uppfinningsrika SweClockers-medlemmar som skickat välskrivna bidrag till tävlingen.

CM_Logo

Sponsras av Cooler Master
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Cooler Master. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.