Höstrusket börjar lägga sig över landet och det är hög tid att värma upp datorn för en rafflande spelhöst. För att rivstarta denna bjöd Komplett på en skattjakt med klurigt ställda frågor och finfina priser. Nu är det dags att kora tävlingens tre vinnare, som utöver korrekta svar lämnat bra tips och motiveringar kring vilka tillverkare och produkter som Komplett bör ta in i sortimentet.

Corsair RGB.jpg
Viper DDR4 RGB.jpg
Viper SSD RGB.jpg
Komplett Svive tangentbord.jpg

Tävlingsvinster

Vortexgear (för utmärkta tangentbord, bland annat i den något annorlunda storleken 75%).
Lian Li - kvalitetschassin med utmärkt utrymme för vattenkylning.
Gelid - mycket bra thermal pads som förvånansvärt nog inte tycks ha många återförsäljare i Sverige. – @DNW

Med tips på tangentbord, chassin och värmekuddar intar @DNW förstaplatsen, vilket innebär komponenter till ett värde om nära 8 000 kronor. I detta finns ett RGB-gnistrande uppgraderingspaket med chassi, kylare och nätdel från Corsair. Paketet ackompanjeras av snabb SSD-lagring och DDR4-minne från Patriot, med ett gamingtangentbord från Svive som grädde på moset.

Sabrent Rocket NVMe SSDs (https://www.techspot.com/review/2173-samsung-980-pro-vs-sabre...) Som ni kan se så verkar den bra snabb, riktigt stabil i read och write. Ska passa med Playstation 5. Ska vara i klass med Samsungs 980 Pro. Hade personligen tyckt att det hade varit intressant med ännu ett bra brand som kan ta lite plats på svenska marknaden! Och denna beast ser ut att vara precis vad som behövs i prisklassen! – @Sjoooberg

För tips om riktigt kvicka lagringsenheter från Sabrent belönas @Sjoooberg med en annan snabb NVM Express-ansluten lagringsenhet, nämligen Viper VPR100 RGB från Patriot. Det handlar om RGB, lagringsutrymme om 1 TB och läs- samt skrivhastigheter om 3 300 respektive 2 900 MB/s.

Wizards of the coast. Tänker på Magic the gathering, kortspel. Sälja en dator med detta kortspel som tema på chassit och komponenter. Med tryck på chassipaneler. – @Tawen

Avslutningsvis önskar @Tawen temariktiga kompletta datorer med smak av kortspel, vilket resulterar i tredjepriset som är en 512 GB stor variant av tidigare nämnda Patriot-lagringsenhet. Just Patriot är en tillverkare Komplett tagit in i sortimentet efter en utslagsfråga av samma stuk som denna, också undertecknad en SweClockers-medlem. Det återstår att se om återförsäljarens hyllor framöver också fylls med de nya tipsen.

Stort grattis till vinnartrion, önskar Komplett och SweClockers!

Rätta raden på skattjakten

1. Sök djupt i källan till paketet som ingår i kampanjen. I paketet är hämnd, den ultimata kraften, en vålnad och sex röda kärnor en del av helheten. Dolt skall du finna frågan, men vad är svaret?
Till följd av tekniska problem räknades denna fråga inte in i slutresultatet, men den fråga som inledningsvis var möjlig att hitta var "Vilket år i ordningen är Kompletts deltagande på SweClockers forum inne på?", med rätta svaret 18:e året.

2. En produkt i kampanjen du skall finna. Snabb och trådlös samt ackompanjerad av en välkänd gubbe i cirkel. Hur många antenner, både ute och inne, finns?
6 antenner

3. Nyligen tittade en Björn på en episkt Komplett Gaming-PC. Hur många FPS presterade den i snitt i COD Warzone?
127 FPS

Visa mer

Sponsras av Komplett

Screenshot_20200904-112819~2.png

Denna artikel produceras i samarbete med Komplett. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.