Lanseringen av Samsungs senaste generation vikbara telefoner är i full sving. Nykomlingarna Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Flip 3 ger vikbarhet i två olika varianter, där den förstnämnda effektivt fördubblar skärmytan och den sistnämnda krymper yttermåtten till ett mer kompakt format.

02_01 Q2 Product_11_galaxyzfold3_5g_phantomblack_H.jpg

Samsung Galaxy Z Fold 3

02_01 Q2 Product_20_galaxyzfold3_5g_handson_spen_phantomblack_H.jpg
03_13_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_L.jpg
02_01_B2_Product_03_galaxyzflip3_5g_cream_H.jpg

Samsung Galaxy Z Flip3

02_01_B2_Product_06_galaxyzflip3_5g_cream_H.jpg
01_113Galaxy Z Flip3_Feature visual_Compact size_Green_1P_CMYK_210709_H.jpg

Specifikationer

Funktion

Galaxy Z Fold 3

Galaxy Z Flip 3

Yttre skärm

6,2 tum Dynamic AMOLED 2X
2 268 × 832 pixlar
120 Hz (adaptiv)

1,9 tum Super AMOLED
260 × 512 pixlar

Inre skärm

7,6 tum Dynamic AMOLED
2 208 × 1 768 px
120 Hz (adaptiv)
HDR10+

6,7 tum Dynamic AMOLED 2X
2 640 × 1 080 pixlar
120 Hz (adaptiv)

Systemkrets

Snapdragon 888 5G

Snapdragon 888 5G

Primärminne

12 GB

8 GB

Lagring

256 GB/512 GB

128 GB/256 GB

Batteri

4 400 mAh

3 300 mAh

Främre kamera

Främre skärmen: 10 MP f/2,2
Inre skärmen: 4 MP f/1,2

10 MP

Bakre kamera

12 MP (ultravidvinkel) f/2,2
12 MP (vidvinkel) f/1,8
12 MP (telefoto) f/2,4

12 MP (ultravidvinkel)
12 MP (vidvinkel)

Storlek

158,2 × 128,1 × 6,4 mm (utfälld)
158,2 × 67,1 × 14,4 mm (vikt)

166 × 72,2 × 6,9 mm (utfälld)
86,4 × 72,2 × 15,9 mm (vikt)

Vikt

271 gram

183 gram

Övrigt

USB 3.1 Type-C
Stöd för S Pen (medföljer ej)

USB 3.1 Type-C

Rekommenderat pris

Cirka 19 490 kronor

Cirka 11 490 kronor

Storleksskillnaden innebär att flaggskeppen använder olika konfigurationer av skärmar. Samsung Galaxy Z Fold 3 har två större paneler, där den yttre varianten liknar en vanlig telefon medan den inre viks ut för att kunna användas likt en surfplatta, vilket inte bara ger mer bild utan också större arbetsyta.

Kusinen Samsung Galaxy Z Flip 3 krymper istället yttermåtten i jämförelse med en traditionell telefoton. Här används en mindre yttre skärm på 1,9 tum, som likt en smart klocka ger notifikationer och statusuppdateringar. Den inre skärmen tar istället storleken ända upp till 6,7 tum och kan även användas i halvt uppfällt läge, för att exempelvis fungera som kamerastativ.

Gemensamt för båda telefoner är den senaste generationens Super AMOLED med upp till 120 Hz adaptiv uppdateringsfrekvens samt systemkretsen Snapdragon 888 5G. De rekommenderade cirkapriserna för Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Z Flip 3 är 19 490 kronor respektive 11 490 kronor.

vik.jpg

Calle och Anton har en del talanger. Att vika pappersflygplan är dock inte en av dem.

Var med och tävla!

9991014_0.jpg

Så, vilka medlemmar har vad som krävs för att vinna årets VIKtigaste tävling? Var med i forumkampen och visa dina färdigheter med valfri egenhändigt vikta skapelse: flygplan, båt, bil, telefon eller varför inte japansk origami? Vikningen är viktigast och och valet är ditt!

Vinnarna utses av en jury och de fem roligaste bidragen belönas med varsitt presentkort till ett värde av 1 000 kronor på Inet. Lycka till!

  • Var med i tävlingen genom att visa upp ditt verk i diskussionstråden till denna artikel. Ladda upp bilden på valfri bilduppladdningstjänst, exempelvis Imgur, och länka så att bilden är synlig i forumtråden.

  • Bevisa att det är du som är upphovsmannen genom att (för hand) skriva ut ditt användarnamn på den vikta skapelsen.

  • Det är tillåtet att skicka in flera olika bidrag!

Tävlingen pågår till och med den 26 september. Vinnarna kontaktas via forumets system för privata meddelanden (PM). Lycka till!

Visa tävlingsvillkor

Denna tävling arrangeras av SweClockers i betalt samarbete med Samsung Sverige. Att delta i tävlingen är kostnadsfritt och det enda som behövs för att vara med är ett gratis medlemskap. Genom att delta i tävlingen accepterar du följande tävlingsvillkor:

Generella villkor

  • För att delta i tävlingen måste du fyllt 18 år och vara bosatt i Sverige.

  • Specifika tävlingsregler framgår i artikeln. Vid frågor eller andra synpunkter om tävlingens utformning, tveka inte att kontakta oss.

  • Anställda hos SweClockers och Samsung Sverige liksom deras familjemedlemmar får inte delta i tävlingen.

  • Om ingenting annat anges i tävlingsreglerna ska alla bidrag lämnas in på svenska.

Tävlingsvinster

  • Vinnare presenteras i en nyhetsartikel på SweClockers, som publiceras inom cirka två veckor efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i artikelarkivet. Förseningar kan förekomma.

  • Vinnare kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och behöver svara inom 14 dagar. Om vinnaren inte svarar inom denna period förfaller tävlingsvinsten och ingen ersättning utgår.

  • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från SweClockers. Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

  • Tävlingsvinster kan inte bytas, t.ex. mot kontanter eller andra produkter.

Missbruk och diskvalificering

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera tävlingsbidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara olämpliga. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan leda till avstängning från SweClockers tjänster. Bedrägeriförsök polisanmäls.

SweClockers förbehåller sig även rätten att ta bort allt material som (1) på något sätt utgör eller kan befaras göra intrång i tredje mans immateriella rättigheter, (2) på något sätt är olagligt eller i strid med SweClockers policies eller varumärkesvärderingar, (3) i något avseende bryter mot dessa tävlingsvillkor, eller (4) SweClockers efter eget gottfinnande anser vara olämpligt.

Upphovsrätt

Genom att delta i tävlingen ger du SweClockers obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt reproducera, anpassa och offentliggöra tävlingsbidraget.

Den tävlande garanterar att denne själv har fotograferat tävlingsbidraget. Varje tävlande ansvarar själv för alla bilder som denne laddar upp samt att det finns erforderliga rättigheter, tillstånd och medgivanden till uppladdning på SweClockers samt till SweClockers användning av bilderna. Föreställer bilderna exempelvis personer skall deras tillstånd till publicering ha inhämtats av den tävlande. SweClockers avråder tävlande från att ladda upp bilder till vilka de inte har samtliga rättigheter, tillstånd och medgivanden.

Personuppgifter

För att administrera tävlingen och distribuera tävlingsvinster behöver SweClockers behandla personuppgifter, såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Uppgifterna används enbart i detta syfte och lagras i högst 12 månader.

SweClockers tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandlingen av personuppgifterna och har en tydlig integritetspolicy. Du har rätt enligt lag att få information om vilka personuppgifter om dig som SweClockers, samt att få felaktiga personuppgifter rättade. Kontakta gärna SweClockers om du har några frågor kring om/hur dina personuppgifter behandlas.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Kontakta Skatteverket för information om gällande lagar och regler. SweClockers har inte möjlighet att svara på skattefrågor.

Visa mer

Betalt samarbete med Samsung Sverige

Denna artikel produceras i samarbete med Samsung Sverige. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.

Lanseringserbjudanden med värde upp till ca. 6 200 kronor!
Köp Samsung Galaxy Z Fold 3 eller Galaxy Z Flip 3 och ta del av Samsungs lanseringserbjudanden. Giltigt t.o.m 3 oktober 2021.

Till kampanjen