Varje vecka delar Epic ut ett eller ibland ett par spel gratis på Epic Games Store. Ofta är det lite äldre spel från mindre kända utvecklare, då och då ett hyllat indiespel, men ibland kommer även ett mer påkostat spel från en ”AAA”-studio. Den här veckan är det för ovanlighets skull inte ett utan två storspel.

The Outer Worlds från Obsidian Entertainment är ett rollspel i rymdmiljö som vann flera utmärkelser efter lanseringen 2019, bland annat priset för bästa rollspel på DICE Awards och bästa författande i ett spel på Nebula Awards. Spelet har 90 procent positiva omdömen på Steam och 85 procent på Metacritic, och säljs fortfarande för flera hundra kronor normalt.

Veckans andra gratisspel är Thief från 2014, Eidos-Montréals återstart av spelserien med samma namn som startade med det första förstapersonsspelet för PC som var fokuserat på att smyga och inte skjuta allt som rör sig, Thief: The Dark Project från 1998. Spelet har betydligt mer blandade omdömen än Outer Worlds, men gratis är som bekant gott.