Microsofts planer med Xbox-plattformen har diskuterats friskt på sistone. Bland annat om planer att Xbox-exklusiva titlar ska släppas på Playstation samt Switch samt att avstå från ytterligare hårdvaruutveckling för Xbox och istället fokusera helt på Game Pass.

På torsdag kommer pusselbitarna falla på plats. Xbox-chefen Phil Spencer ska ge vad som kallas för ett "business update event" i podcast-form, där Spencer lovar att prata om Microsofts framtidsvision för Xbox. Podcasten kommer släppas i videoformat på Youtube och lansering sker klockan 21:00.

Vid sidan av detta har det ryktats om att Xbox-chefen nyligen höll ett internt möte om framtiden för Xbox-hårdvaran. Under detta möte ska Spencer ha betonat att det för närvarande inte finns några planer på att avsluta tillverkningen av Xbox-enheter av något slag.

Hur framtiden ser ut för Xbox återstår att se. Färre exklusiva lanseringar på Xbox är en tråkig utveckling för Xbox-fans, men om spelare på Playstation- och Nintendo-konsoler får lira Gears of War och Halo blir det en vinst för samtliga spelentusiaster i världen. Först ut verkar dock titlar som Sea of Thieves och Hi-Fi Rush lanseras