Kompakta datorer är – mycket tack vare Raspberry Pi – inget ovanligt idag. Uppfinningsrika personer har knökat in datorer i alla möjliga former på chassin med och utan inbyggda skärmar, tangentbord och andra tillbehör. Men vad Youtube-kanalen Electo har skapat är bland de första av sitt slag.

Electos dator ryms nämligen i en fungerande mus, som för skojs skull även har en inbyggd skärm fäst med ett par gångjärn längst fram. Musen är så stor att ingen vettig person förmodligen skulle vilja använda, men den har både skrollhjul och ett gäng tumknappar för tangenterna W, A, S, D, E, I, mellanslag, skift och ctrl.

Det räcker för att kunna spela Minecraft på den inbyggda skärmen, även om det går i snigeltakt. Att det går långsamt kan bero på att systemet inte är någon lättviktig Linuxdistribution utan Windows 11, som dock ser obekvämt ut på en så lågupplöst skärm.

Videon med musdatorn börjar inte där utan med en komiskt gigantisk modell som rymmer en komplett NUC-dator och projicerar ett virtuellt tangentbord med laser.