Att Nintendo Switch får en uppföljare är en illa dold hemlighet. Trots Nintendos förnekande finns allt fler indikationer från branschen och spelutvecklare som tyder att ett avtäckande kommer snart. Nu kommer nya indikationer som gör gällande att de tidigare rykten som florerat är sanna – Nintendo skippar OLED-display på nästa konsol.

switch.jpg

Nintendo Switch 2 uppges få 15% mer skärm än föregångaren.

Informationen kommer från konsultfirman Omdia där analytikern Hiroshi Hayase har tittat närmre på prognoser som indikerar att det kommer ske en dubblering av leveranser av denna typ av display-enheter under 2024. Flera detaljer pekar på att det är Foxconn och Sharp som kommer leverera den 8 tum stora LCD-displayen. De båda bolagen har tidigare levererat komponenter till Nintendo och de har ett tätt samarbete.

En återgång till LCD-display vore en tråkig nedgradering för den som vant sig vid Switch OLED:s väldigt bra display. Om vi verkligen behöver nedgradera eller om Nintendo har ett ess i rockärmen lär vi få veta under året.

Tänker du uppgradera eller väntar du på Nintendo Switch 2 OLED? Hoppas du att den kommer heta Nintendo Super Switch? Diskutera i tråden!