70 840 771. Så många inloggningsuppgifter läcktes i en databas som cirkulerat på internet sedan några månader tillbaka. I den databasen fanns användarnamn, mejladresser, lösenord och bankuppgifter. Över 25 miljoner av lösenorden har aldrig läckts tidigare. Upptäckten gjordes av Troy Hunt, som är operatör för sajten Have I Been Pwned.

"Till skillnad från tidigare läckor som endast varit samlingar av inloggningsuppgifter och lösenord från tidigare dataintrång, den här den här databasen innehöll 25 miljoner lösenord som aldrig läckts tidigare" –Troy Hunt, Have I Been Pwned

Troy Hunt berättar att han blev kontaktad av ett teknikbolag om databasen Naz.API, som innehöll 104GB av inloggningsuppgifter, uppdelat i 319 filer. Uppgifterna samlades upp genom en typ av skadlig programvara som stjäl specifika uppgifter såsom användarnamn, lösenord, mejladresser och bankuppgifter. Däremot har Troy Hunt även upptäckt att vissa av uppgifterna kommer från tidigare läckor.

Många av de läckta uppgifterna har även bekräftats komma ifrån samma användare som kopplat sina konton till samma lösenord på flera sajter. Bland de mest förekommande uppgifterna är mejladresser kopplade till Facebook, Yahoo och Coinbase.

Vill du se om du ditt konto var med i läckan kan du besöka Have I Been Pwned.