Moderkortstillverkaren Asrock meddelar att många av dess moderkort snart kommer fungera med Windows 11:s nya inbyggda funktion för att styra RGB-belysning, dynamisk belysning. Allt som krävs är en uppdatering av basmjukvaran i kontrollerkretsen som styr belysningen på moderkortet och i anslutna fläktar och annat.

Asrock har släppt betaversioner av uppdateringen för många moderkort, och skriver att den kommer till de flesta moderkort med styrkretsar i Intels 600- och 700-serier samt AMD:s AM4- och AM5-familjer. Videocardz rapporterar att en betauppdatering även har synts till för vissa äldre moderkort i AMD:s 400-serie. Uppdateringen sorterar under MCU-uppdateringar och kallas Asrock Dynamic Lighting ver:20231220.1 (eller senare).

Med dynamisk belysning är tanken att användare ska slippa installera en massa olika programvara för att styra RGB-belysningen i tillbehör från olika tillverkare, utan kan styra allt från ett ställe. Det gör det dessutom lättare att programmera all belysning att följa samma mönster så att moderkort och andra interna komponenter, skärm, mus, tangentbord och annat får gemensam ljussättning.