Googles webbläsare Chrome har länge haft en funktion kallad Säkerhetskontroll, som kontrollerar att Chrome är uppdaterat, att inga potentiellt farliga tillägg är installerade, att säker sök är påslaget och att inga sparade lösenord är osäkra.

Nu meddelar företaget att en ny uppdatering som håller på att rullas ut kör säkerhetskontrollen automatiskt i bakgrunden, så att webbläsaren exempelvis kan varna dig om en webbplats du har sparat loginuppgifter för har hackats och du bör nollställa lösenordet.

Säkerhetskontrollen kommer även hålla koll på webbplatsers sparade inställningar och antingen visa varningar eller automatiskt stänga av till exempel åtkomst till kamera och mikrofon om du inte har besökt en webbplats på länge. Sist men inte minst – Chrome kommer även erbjuda sig att stänga av notiser för webbplatser som visar många notiser som du sällan interagerar med.

Chrome_M120-Blog_In-line-Asset-2.width-1000.format-webp.jpg

Minnessparläget i Chrome blir bättre.

En anan nyhet i Chrome är förbättringar av minnessparläget som infördes i fjol. När minnessparläget är aktiverat kan användare hålla pekaren över en flik för att snabbt se hur mycket minne fliken använder. Det har också blivit enklare att välja vilka webbplatser som alltid ska vara aktiva även om de har legat i bakgrunden en längre tid.

Flikgrupper får också en förbättring. Under de kommande veckorna kommer Google rulla ut möjligheten att spara flikgrupper. En sparad grupp går att öppna igen vid senare tillfälle, som ett bokmärke för många sidor. Det här kan göra det enklare att hålla sig till färre öppna flikar och därmed lägre minnesanvändning.