Nuvarande konsolstriden drog igång 2020 när Microsoft och Sony släppte nya spelkonsoler med en kort tids mellanrum. Med nästa generation verkar Microsoft vilja vara först ut då nya rykten pekar på lansering 2026, men att vara först ut kan leda till en sämre prestandaupplevelse jämfört med Sonys kommande spelkonsol.

Denna nya information har dykt upp på Youtube via Redgamingtech där tidslinjen för nästa Xbox avslöjas. Utöver tidsplan lyfts det att spelkonsolen ska drivas av AMD:s Zen 5-processor, och inte Zen 6 då denna lanseras vid senare tillfälle.

Varför Microsoft vill vara först ut i nästa konsolgeneration är okänt, men det spekuleras att företaget helt enkelt vill ha ett försprång i kampen mot Playstation 6. Genom att lansera tidigare väntas Playstation 6 bli den mer kraftfulla konsolen av de två, samtidigt kan Xbox få ett övertag genom att kunna erbjudas till ett lägre pris.

Kanske visas upp 2025

Samtlig information som läckt bör tas med en nypa salt. Det är flera år kvar till Microsoft och Sony ens börjar prata om nästa konsolgeneration och mycket kan hända på vägen. Om lansering av Microsofts nästa Xbox sker 2026, bör vi kunna vänta oss presentation någon gång 2025.

Vad vill du se i nästa konsolgeneration?