I veckan annonserade Google ett gäng uppdateringar till Maps. Det ska bland annat bli enklare att planera sina rutter genom "Immersive Views" som man kallar det, vilket är en flerdimensionell vy av sin rutt. Man kan också välja vilken tid man ska ge sig ut för att se simulerad trafik och väder. Denna funktion släpps för iOS och Android i vissa städer så som London, New York och Amsterdam.

Samtidigt släpps också en uppdatering för Lens, det som tidigare kallades Live View. Lens ska nu vara duktigare på att hitta exakt var man befinner sig tack vare AI och AR som läser av och analyserar din omgivning. Sedan får man upp tips på närliggande platser så som bankomater och restauranger och kan bli guidad till dessa platser.

En annan förbättring till Maps gäller elbilar. Där ska användare kunna få mer detaljerad information om laddstationer, till exempel om ens bil är kompatibel med laddstationen och vad det är för strömförsörjning.

Maps kommer också få en mer generellt förbättrad uppdatering när det gäller navigering. Färgerna kommer vara uppdaterade, byggnader kommer se mer realistiska ut och körfältsbyten kommer få fler detaljer. Denna uppdatering rullas ut det närmsta året i 12 länder, oklart om det gäller Sverige.

En sista uppdatering är att sökningen i Maps kommer bli mer avancerad. Du kan söka på mer specifika saker så som "kaffekonst med djurmotiv" eller be om tips på vad det finns att göra i olika städer.

Använder du regelbundet Google Maps? I så fall varför?