Sedan 2010 har arbetet med Star Citizen pågått och utvecklarna har lovat omfattande äventyr i rymden tillsammans med andra spelare samt kampanjläget Squadron 42. Medan utvecklingen fortgår är det möjligt att bidra till utvecklingen genom att köpa skepp och utvecklarna har nu lyckats samla in 600 miljoner dollar från donationer och skeppförsäljning.

Utöver att milstolpen nåtts är det även anmärkningsvärt hur mycket pengar som rullat in bara på några år. 400 miljoner dollar-gränsen passerades i slutet av 2021 och i september förra året klättrade summan över en halv miljard. 200 miljoner har alltså samlats in på endast två år

Totalt är det 4,7 miljoner användare som donerat pengar till projektet och pengarna går oavkortat till utvecklarna Cloud Imperium Games för att utveckla Star Citizens olika delar. Med flödet av pengar har det med tiden lagts till nya delmål, men efter 65 miljoner dollar samlats in har utvecklarna inte fyllt på med nya delmål. Trots det saknas lanseringsdatum för skarp version av spelet.

Utvecklarna har fått kritik för just avsaknaden av lanseringsdatum för både Star Citizen och kampanjdelen Squadron 42. I tidigare intervjuer har utvecklarstudions chef Chris Roberts tryckt på att spelen släpps när det är färdigt och att det inte går att sätta en deadline för att leverera en högkvalitativ spelupplevelse. Med tanke på den senaste tidens spellanseringar kan det dock vara en bra idé att fokusera på att leverera ett färdigt spel i stället för att stressa.

När tror du Star Citizen släpps?