Dell-ägda Alienware har länge släppt färdigbyggda datorer med unikt utseende som fått enheterna att stå ut i butikshyllor och skrivbord. Med nya Alienware Aurora R16 har företaget tagit ett ordentligt kliv ned på designfronten och levererat en dator i ett rätt konservativt designat chassi.

I stället för design som skulle vara lättplacerad i valfri Star Trek-farkost har Alienware valt att ta fram ett nytt chassi i midtowerformat. Övergången till den nya designen ger användare inte bara en mindre och mer subtilt designad låda att ha på skrivbordet, utan andra fördelar tillkommer som lägre ljudnivå och bättre kylning.

a612558f3086637320ec48e3ce797e4a.jpg

Nya chassit har 40 procent mindre volym än tidigare chassit.

Bland annat har företaget placerat fler hål på sidan och toppen för bättre luftflöde samt förbättrat kabelhantering för att förbättra luftflödet ytterligare. Enligt företaget ska ljudnivån vara 20 procent lägre med nya chassit och 6 procents temperaturskillnad har mätts upp på grafikkortet jämfört med tidigare chassit.

Dator är precis som tidigare Alienware-burkar färdigbyggd och försedd med hårdvara. Aurora R16 ska vara tillgänglig med grafikkort i Geforce RTX 4000-serien, Intelprocessor från generation 12 och 13 samt upp till 64GB DDR5 och 8TB lagring.

Huruvida Alienware fortsätter med denna mer diskreta design på sina produkter eller om detta är en engångsgrej återstår att se.

Initialt blir det lansering av Alienware Aurora R16 via Dells amerikanska webbplats där enheten kostar motsvarande 18 000 kronor, vilket ger användare 13e generationens Intel Core i7-processor och Geforce RTX 4070. Fler varianter väntas bli tillgängliga senare. I Sverige väntas release ske under hösten.