Drop, tidigare Massdrop, är en amerikansk tillverkare av mekaniska tangentbord och tangentbordskomponenter riktade mot entusiaster. De har sedan starten år 2011 tillverkat bland annat lösa tangenter och brytare för montering i både egna och andra märkens så kallade "bare bones"-tangentbord.

Nu meddelar företaget att de förvärvas av Corsair, en av branschens största tillbehörs- samt chassitillverkare. I ett pressmeddelande skriver Corsair att tangentbord som kan anpassas av användaren är en av de snabbast växande trenderna inom speltillbehör, att Drop är en framstående aktör på den marknaden och att företaget räknar med att kunna växa Drops varumärke globalt.

Drops VD Jef Holove säger att Corsair blir en perfekt partner för att kunna ta fram och distribuera nya produkter snabbare och göra dem tillgängliga för en bredare kundkrets. Tillsvidare är Drop en helt avskild organisation och fortsätter hantera garantiärenden och annat separat från Corsair.

En talesperson för Drop säger till Ars Technica att en av orsakerna bakom beslutet att slå sig ihop med Corsair är att nya produkter tidigare ofta ha drabbats av förseningar och andra problem, vilket en stor tillverkare som Corsair med en robust leveranskedja kan avhjälpa.

Corsairs talesperson säger till sajten att företaget planerar att sälja Drop-produkter via sina egna säljkanaler, men att de också ska utforska möjligheten att dra nytta av Drops expertis för att göra Corsair-tangentbord mer flexibla.