De flesta datorlådorna levereras färdigmonterade i minst lika stora kartonger, varför en stor del av kostnaden för ett modernt chassi utgörs av fraktkostnader. Mindre chassin är något som kan omfördela den balansen, något som bland annat drivit svenska Louqe till SFF-sfären. Teenage Engineering har istället nått mindre volym genom chassi i platt paket, något också chassiveteranen In Win presenterade under årets CES-mässa.

Nu sjösätter In Win det vikbara chassit POC, som är en färgglad Mini ITX-låda. POC levereras i sju bitar, i en förpackning som mäter in på 449 × 418 × 44 millimeter för totalt volym om ungefär 8 liter. I paketet finns utöver de 0,8 millimeter tjocka stålpanelerna en 120-millimetersfläkt och en PCI Express 4.0-kabel för grafikkortet. Väl monterad blir POC en pjäs med yttermåtten 423 × 278 × 256 millimeter.

In win 4.jpg
In win 3.jpg
In win 2.jpg
In Win 5.jpg
In win.jpg

Bortsett från Mini ITX-moderkortet har POC plats för relativt stora komponenter, där ett ATX-nätaggregat med maximal längd om 160 millimeter specificeras. En luftkylare för processor med maximal höjd om 142 millimeter ger också många alternativ, medan tre kortplatser och längdgränsen 346 millimeter fångar ett stort antal moderna grafikkort. I fläktväg finns endast plats för den medföljande varianten på 120 millimeter, och på lagringsfronten syns en 2,5-tumsplats.

Färgmässigt kommer POC i ett grön-gult och ett blå-svart utförande, som båda har kromade handtag på sidorna. Triangelformad grafik och ventilationsöppningar finns också, där de perforerade trianglarna på ena sidan kan öppnas för högre luftflöde. Av bilderna att döma håller en tunn metallbit dessa trianglar på plats, varför öppnandet rimligtvis endast går att göra ett fåtal gånger.

Nykomlingen finns nu att köpa via In Wins europeiska webbutik till ett pris om 99 euro, vilket motsvarar drygt 1 100 kronor. Frakt till Sverige höjer prislappen cirka 400 kronor.