För många användare kan Mini ITX-moderkort vara alltför begränsande, medan ATX-formatet istället är onödigt välutrustat. I chassivärlden är det också främst dessa storlekar som är i fokus, medan utbudet av halvstora lådor skräddarsydda mellansyskonet Micro ATX är relativt smalt. Thermaltake snyggar nu till dessa siffror en aning med det kubformade Micro ATX-chassit Divider 200 TG, som tidigare skymtats på mässor men nu gör debut.

Datorlådans dimensioner är 333 × 365 × 427 mm (B × H × D) för en relativt stor volym om nära 52 liter. Moderkortsplåten är belägen mitt i chassit och har plats för både Mini ITX- och Micro ATX-varianter. Under plåten finns plats för nätdel med maximal längd om 180 eller 200 mm, beroende på om användaren väljer att nyttja någon av de två 120 mm-fläktplatserna i botten. Framtill finns plats för två 120- eller 140 mm-fläktar, alternativt ett 200 mm-dito. Ur kartong är en fläkt av sistnämnda slag förmonterad, medan en 120 mm-variant är monterad i bakkant.

Divider svart.jpg
Divider vit.jpg

Under moderkortsplåten finns därtill plats för en lagringsbur med utrymme för sex 2,5-tumsenheter, alternativt tre 3,5-tummare vid sidan av lika många 2,5-tumsenheter. När det kommer till instickskort huserar dessa tillsammans med moderkortet i den övre kammaren, som är exponerad för omvärlden genom triangulärt fönster och topp av glas. Divider 200 TG har fem platser för expansionskort och den maximala längden är 340 mm, medan processorkylare slår i taket efter 185 mm.

Divider mix.jpg

Divider 200 levererar i två utföranden, närmare bestämt med fokus på luftflöde respektive en större andel härdat glas. Den senare använder härdat glas för frontpanelen och nyttjar således luftspalter vid sidan om denna för insug, medan ett mesh-galler täcker hela fronten hos syskonet. Dammfilter, en sidopanel med fönster och en perforerad variant medföljer oavsett modell. Oavsett modell finns även lättillgängliga anslutningar i form av tre USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps), varav en i Type-C-format, vilka sällskapas av anslutningar för ljud in och ut.

Slutligen släpps båda modeller i svart och vitt, men i pressmeddelandet avslöjar tillverkaren inte uppgifter tillgänglighet. I Europa landar priset på 150 euro, vilket översätts till ungefär 1 500 kronor.

Har du ett Micro ATX-moderkort, och är ditt chassi i så fall anpassat för det halvstora formatet? Dela med dig i kommentarstråden!