För sex år sedan introducerade Lian Li ett förhållandevis unikt chassi. Det rörde sig om den kompakta modellen PC-TU100 som var anpassad för formfaktorn Mini ITX och bestyckad med ett handtag för enkel transport till exempelvis LAN-partyn. På Computex 2019 återupplivar företaget konceptet med den officiella uppföljaren.

Lian-Li-TU150-3.jpg
Lian-Li-TU150-2.jpg
Lian-Li-TU150-4.jpg
Lian-Li-TU150-5.jpg

Nykomlingen går under namnet PC-TU150 och implementerar återigen ett bärhandtag i chassits tak. Denna gång har dock mer möda lagts på det estetiska, vilket har resulterat i att handtaget numera är infällt i kroppen på chassit och kan istället fällas upp vid behov.

Lian-Li-TU150-10.jpg
Lian-Li-TU150-11.jpg

Vidare rör det sig ännu en gång om formfaktorn Mini ITX på moderkortsfronten, men i övrigt är inte mycket sig likt på insidan. Chassit har växt till sig något, vilket innebär att grafikkort som tar upp mer än en kortplats numera får plats. Därtill har nätaggregatsplatsen för SFX-enheter flyttats till den främre delen, något som öppnar upp för en fläktplats i bakkant samt högre processorkylare.

Lian-Li-TU150-9.jpg

Gällandes processorkylare har företaget minskat utrymmet på moderkortsplåtens baksida för att möjliggöra montering av tornvarianter på höjder upp till 172 mm i huvudkammaren. Detta lämnar dock väldigt lite utrymme till att dra kablar på denna sida, vilket dock Lian Li har löst på ett finurligt sätt.

Lian-Li-TU150-8.jpg

Genom att lossa panelen på taket får man nämligen tillgång till ett utrymme där överblivna kabellängder från nätaggregatet kan gömmas undan. Användaren kan därefter dra kablarna via antingen huvudkammaren eller någon av hålen på baksidan av moderkortsplåten.

► Läs allt från #computex-2019

Lian Li PC-TU150 lanseras under årets tredje kvartal med en rekommenderad prislapp på 99 USD, motsvarande omkring 1 200 kronor inklusive moms.

Läs mer om Lian Li:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!