I augusti avtäckte AMD Radeon RX Vega, som markerade bolagets återtåg till marknaden för högpresterande grafikkretsar. Tredjepartskort skulle dyka upp kort därefter i september, men i takt med att tiden gick blev det tydligt att så inte skulle bli fallet. Anledningen till detta uppges bland annat vara tillverkningstekniska hinder.

Den senaste tiden har dock allt fler tredjepartskort baserade på arkitekturen Vega hittat ut på webben. Nu sällar sig Powercolor via Videocardz till denna skara, där företaget avslöjar två bilder på ett Radeon RX Vega 64 med en väl tilltagen grafikkortskylare samt tillhörande kretskort.

Det rör sig om en skräddarsydd kylare som tar upp tre expansionsplatser tack vare en bastant kylfläns i aluminium. Vidare är kortet bestyckat med tre fläktar i storleksklassen 100 millimeter. Kretskortet baseras på samma tolvfasiga design som AMD:s referenskort, men har breddats för att passa den större kylaren. Strömförsörjning sker via två 8-pins PCI Express-kontakter.

En anmärkningsvärd detalj är att kortet utrustas med en BIOS-switch, där användare kan välja mellan tre separata BIOS. Ytterligare en switch tillkommer för styrning av den integrerade LED-belysningen. Sett till videoutgångar har Powercolor valt att använda två HDMI samt två Displayport.

Enligt uppgift har RX Vega 64-versionen säljstart i slutet av månaden, medan RX Vega 56-varianten hittar ut i butikshyllorna i början av december. Pris och tillgänglighet hos svenska återförsäljare är fortfarande okänt.